V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.06.2013. - Sastanak opštinskog rukovodstva s ministrom Osmanovićem
Ministar za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH Adil Osmanović danas je u Kozarskoj Dubici sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom razgovarao o prioritetima i potrebama povratnika u rješavanju preostalih problema u izgradnji ili adaptaciji stambenih jedinica.
Na sastanku, kojem su prisustvovali ministrovi i načelnikovi saradnici i delegat u Vijeću naroda RS Perica Bundalo posebno su razmotrene mogućnosti za pružanje podrške i zajedničke realizacije infrastrukturnih i drugih projekata iz oblasti održivog povratka.
„Nastojimo da zajedno sa načelnicima opština Republike Srpske i FBiH nastavimo realizaciju određenih projekata koji su bitni kako za lokalne zajednice tako i za povratničku populaciju. Današnji razgovor sa načelnikom je bio u tom pravcu. Imamo namjeru na prostoru ove opštine raditi i rekonstrukciju minimalno pet stambenih jedinica po javnom pozivu koji je raspisan prošle godine“, rekao je ministar Osmanović. On je naglasio da je praksa ovog ministarstva da se zajedno sa načelnicima opština uključuju u projekte, ne samo u smislu finansiranja nego i u smislu stvaranja ambijenta kako bi se pokazala spremnost i jednog i drugog entiteta i opštinskih administracija da se stvori bolja atmosfera za rješavanje problema građana, odnosno pošalje poruka suživota. Osmanović je podsjetio da je Federalno ministarsvo izbjeglih i raseljenih osoba od 2011. godine do danas na područje opštine Kozarska Dubica investiralo preko 350 000 KM u infrastrukturu.
Mile Zlojutro načelnik opštine je ovom prilikom rekao da je Kozarska Dubica, kada je proces povratka imovine u pitanju, jedna od prvih opština u RS gdje je taj proces završen i to krajem 2002. godine. „U Kozarskoj Dubici ima oko 3000 povratnika i oni se susreću sa istim problemima kao i domicijalno stanovništvo, a problemi su neuređena infrastruktura i nezaposlenost“, rekao je Zlojutro i dodao da očekuje dobru saradnju i pomoć ovog ministarstva i u budućem periodu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi