V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

12.06.2013. - Delegacija iz Rusije odala počast žrtvama u Donjoj Gradini
Visoka delegacija vazdušno-desantnih jedinica Ruske Federacije boravila je danas u opštini Kozarska Dubica, gdje su obišli Spomen područje Donja Gradina i odali počast žrtvama ustaškog zločina genocida.
Tokom boravka u Kozarskoj Dubici, delegacija iz Rusije je u pratnji predsjednika Udruženja srpsko-ruske zajednice “Zavet” Save Cvjetinovića i pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duška Milunovića razgovarala sa načelnikom ove opštine Miletom Zlojutrom i njegovim saradnicima.
Cvjetinović je nakon sastanka novinarima potvrdio da je visoka delegacija vazdušno-desantnih jedinica Ruske Federacije posjetila Republiku Srpsku na poziv Udruženja “Zavet”, a da je namjera bila da se izrazi zahvalnost vojnicima ruskih oružanih snaga koji su u mirovnoj misiji boravili na prostoru bivše Jugoslavije, Republike Srpske Krajine i Republike Srpske od 1993. do 2003. godine.
On je precizirao da delegaciju iz Rusije predvodi general-pukovnik Nikolaj Staskov, koji je bio prvi zamjenik komandanta za mirovne misije u vazdušno desantnim jedinicama Ruske Federacije.
General Staskov izjavio je da namjeravaju ponovo posjetiti Republiku Srpsku i dodao da ih je ova posjeta podsjetila na prošlo vrijeme, poznata mjesta i srdačnu dobrodošlicu ljudi s ovih prostora.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je iskazao zadovoljstvo što je opštinsko rukovodstvo imalo priliku ugostiti ovu delegaciju, te razgovarati s njima i o ekonomskoj saradnji i onome što ova opština nudi.
„Mislim da je ovo nastavak jednog viševjekovnog prijateljstva i mi ga samo potvrđujemo danas“, rekao je Zlojutro.
Poslanik u Narodnoj Skupštini RS iz Kozarske Dubice Darko Banjac izjavio je da je današnja posjeta delegacije iz Rusije samo jedan od dokaza da se ta opština otvara i želi da ima što veći broj prijatelja u svijetu.
„Ono što je specifično jeste da Ruse i Srbe veže dugogodišnje prijateljstvo koje je duboko ukorjenjeno u istoriji naših naroda. Nadam se da se ova saradnja neće zaustaviti na prjateljskom odnosu nego da će se proširiti i na određenu ekonomsku saradnju između Ruske Federacije, Kozareke Dubice i naravno Republike Srpske, jer Rusija može mnogo da pomogne Srpskoj ne samo u bezbjednosnom nego i u ekonomskom pogledu“, rekao je Banjac.
Delegat u Vijeću naroda RS Perica Bundalo izjavio je da delegaciji Ruske Federacije obilaskom Spomen područja Donja Gradina dala doprinos u ukazivanju na značaj tog kompleksa i potrebe konačne realizaciju njegovog uređenja.
„Nadam se da će Udruženje srpsko-ruska zajednica „Zavet“ proširiti djelovanje na području još jednog broja opština u RS i da će ovakav vid saradnje, nevladinog i vladinog sektora, imati značajan doprinos u razvoju lokalnih zajednica i učvršćivanju prijateljskih i poslovnih odnosa“, rekao je Bundalo.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi