V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.06.2013. - Održana sedma redovna sjednica SO
Odbornici Skupštine opštine su na sedmoj redovnoj sjednici usvojili Informaciju o stanju u privredi na području opštine Kozarska Dubica u 2012. godini.
Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Pero Karan je, obrazlažući Informaciju, podsjetio da je opština Kozarska Dubica jedan od rijetkih u Republici Srpskoj koja ima potpunu pokrivenost uvoza izvozom i iznosi 170,1 posto. On je pojasnio da je u ukupno ostvarenim prihodima i rashodima u 2012. godini primjetno da su u industrijskim preduzećima, preduzećima iz oblasti rudarstva, zdravstva i komunalnih djelatnosti rashodi rasli brže od prihoda, dok je brži rast prihoda u odnosu na rashode zabilježen u oblasti poljoprivrede, trgovine, ugostiteljstva, građevinarstva, saobraćaja, skladištenja i prometu nekretninama. Karan je naglasio da se aktivno radi na stvaranju boljih uslova za održavanje i razvoj privrede, te da su u tom pravcu donesene pojedine odluke na predthodnim sjednicama sadašnjeg saziva SO i obavljeni razgovori sa više delegacija u cilju dovođenja novih investitora. “Na prvoj redovnoj sjednici SO počeli smo raditi na stvaranju boljeg privrednog ambijenta u ovoj opštini. Smanjili smo stopu poreza na nepokretnosti za 50 odsto, izmijenili Odluku o uslovima ulaska investitora u Poslovnu zonu Lipova greda, te smanjili komunalne i administrativne takse, a u pripremi je i novi program podsticaja zapošljavanja”, rekao je Karan. Predsjednik SO Nebojša Milovčević je ovom prilikom rekao da je opština Kozarska Dubica poslala pozitivan signal za privrednu saradnju investitorima iz Hrvatske koji po ulasku ove zemlje u EU neće imati mogućnosti da nastave svoj posao zbog evropskih pravila.
Odbornici su, takođe, usvojili Akcioni plan mjera za otklanjanje propusta i nepravilnosti utvrđenih po Revizorskom izvještaju za 2011. godinu.
Načelnik Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta Vinko Stojčić je pojasnio da je svrha ovoga plana realizacija preporuka koje će omogućiti otklanjanje nedostataka po revizorskom izvještaju za 2011. godinu gdje je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS dala mišljenje sa rezervom za konsolidovane finansijske izvještaje za korisnike budžeta ove opštine.
Na ovoj sjednici donesena je odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca, kao i Odluka o Lokalnom adresnom registru.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi