V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.10.2013. - Održana 10. redovna sjednica SO
Odavanjem počasti minutom ćutnje tridesetdevetogodišnjem odborniku iz reda nacionalnih manjina Muhamedu Haliloviću koji je preminuo nakon duže bolesti počela je deseta redovna sjednica Skupštine opštine.
Dnevnim redom razmatrano je i usvojeno jedanaest tačaka, a prva je usvojena Odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca u urbanom području grada. “Ovom odlukom definisano je da domaće životine nije dozvoljeno držati u urbanom području grada u obuhvatu od 3. do 5. zone, izuzev dijela koji se nalazi uz regionalni put Kozarska Dubica – Moštanica. Objekti u kojima se drže domaće životinje moraju biti udaljeni po tačno određenim propisima od izvora i rezervoara za vodu, zdravstvenih i školskih ustanova, kao i stambenih objekata. Kada je riječ o kućnim ljubimcima određen je broj pernatih životinja koje vlasnik može držati u posebno izgrađenim odgovarajućim objektima, kao i broj ostalih kućnih ljubimaca koje vlasnik drži u stanu”, obrazložio je šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti Goran Dragaš i dodao da su određene novčane kazne u iznosu od 500 do 1.500 KM za lice koje prekrši odredbe odluke. Na sjednici je, takođe, usvojena Odluka o usklađivanju organizacije i poslovanja Javne ustanove Centar za socijalni rad.
Odbornici su usvojili više odluka iz nadležnosti Odjeljenja za prostorno uređenje, među kojima je Odluka o osnivanju prava građenja.
Vladislav Stevanović načelnik ovog Odjeljenja je pojasnio da se odluka odnosi na proces rješavanja pitanja vlasništva nad stambenim jedinicama koje su izgrađene programom zbrinjavanja RVI od I do IV kategorije. Stevanović je podsjetio da su u opštini Kozarska Dubica izgrađena 23 individualna stambena objekta i tri stambene zgrade, te da se trenutno radi na stvaranju uslova da korisnici sadašnjih prava, porodice poginulih boraca i RVI postanu vlasnici objekata i stanova kroz proces privatizacije.
“Do sada je riješeno pitanje prenosa vlasništva sa države na opštinu za 11 individualnih stambenih jedinica i za jednu stambenu zgradu, a u toku je rješavanje istog pitanja nad dvije stambene zgrade i šest individualnih stambenih jedinica”, rekao je Stevanović.
Sa 15 glasova za, sedam protiv i jednim uzdržanim utvrđen je prijedlog Rješenja o imenovanju Stojana Krnjaića za sekretara SO, kao i prijedlog Rješenja o imenovanju Dušana Drljića za člana Školskog odbora MSŠ “Nikola Tesla”.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi