V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.11.2013. - Održana dvanaesta redovna sjednica SO
Na dvanaestoj redovnoj sjednici opštinskog parlamenta odbornici su danas donijeli odluku o izmjeni i dopuni odluke o opštinskim administrativnim taksama kojom je predviđeno dodatno smanjenje istih.
"Usklađivanjem sa zakonom sve takse koje se odnose na postupak registracije privredne djelatnosti smanjene su i maksimalno iznose 30 KM. Skupština opštine je još početkom godine prvobitno smanjila administrativne takse u iznosu od 30 do 50 odsto", rekao je Dušan Drljić načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu. Iz nadležnosti ovog Odjeljenja usvojena je i odluka o privatizaciji 16 stambenih jedinica namjenjenih za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.
Načelnik Drljić je obrazložio da je opština Kozarska Dubica napravila značajan iskorak u odnosu na ostale po pitanju zbrinjavanja boračke populacije, te da se očekuje da će do maja sledeće godine biti završen proces prenosa vlasništva nad ostalim objektima.
Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o dodjeli podsticaja za zapošljavanje u proizvodnim preduzećima.
„Sredstva se obezbjeđuju u budžetu opštine, a iznos podsticaja po jednom radniku je 2000 KM.
Maksimalan iznos odobrenog podsticaja po jednom preduzeću iznosi 100 000 KM“, pojasnio je Pero Karan načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i naglasio da je za ovu namjenu Nacrtom budžeta za 2014. godinu planirano ukupno 55 000 KM, te da je isti iznos planiran i za tekuću godinu.
Novom odlukom o stimulisanju nataliteta, koja je, takođe, danas usvojena predviđa se da opština parovima koji žive u bračnoj i vanbračnoj zajednici duže od tri godine, a gdje postoji dokazani sterilitet, te koji se liječe duže od dvije godine, isplati novčanu pomoć za liječenje u iznosu od 1000 KM. Ovaj iznos će se isplaćivati u toku jedne godine, a najviše tri puta u toku liječenja.
Iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove odbornici su usvojili Nacrt odluke o usvajanju Programa sanitarne zaštite izvorišta „Komlenac”, Program rada zimske službe za period od 15.11.2013. godine do 31.12.2014. godine, kao i Program održavanja vodoprivrednih objekata.
Odbornici su usvojili odluku o dodjeli u zakup ukupno 115 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, a kojim se rješava pitanje kvalitetnijeg poslovanja i proširenja proizvodnje za preduzeća „Bioplod“, „Jelena“ do.o. i „Eko-Bel“, kao i dopunu Programa ulaganja i subvencija u poljoprivredi za 2013. godinu.
Ovim programom pomjera se rok za podnošenje zahtjeva za subvenciju podizanja zasada šljive sa 1. novembra na 1. decembar tekuće godine.
Usvojena je i odluka o organizovanju Profesionalne vatrogasne jedinice kojom se podrazumjeva da u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara Vatrogasna jedinica u buduće posluje kao posebna unutrašnja organizaciona jedinica Administrativne službe opštine.
Na dvanaestoj redovnoj sjednici usvojena su rješenja kojima se za direktora Doma zdravlja imenuje Radenko Reljić, a za starješinu Profesionalne vatrogasne jedinice Milan Zlokapa.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi