V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.03.2014. - Za građane u stanju socijalne potrebe 1. 007. 000 KM
Za socijalno ugrožene kategorije opštine Kozarska Dubica u 2014. godini biće obezbijeđena sredstva u iznosu od 1. 007. 000 KM.
“Opština će iz budžeta izdvojiti 615. 000 KM, dok će iznos od 392. 000 KM biti obezbijeđen od strane resornog Ministarstva Vlade Republike Srpske, a raspodjela će se vršiti posredstvom Centra za socijalni rad opštine. Osim toga, opština će u ovoj godini izdvojiti sredstva u iznosu od 80. 000 KM na ime dopunskih prava boračkih kategorija. Riječ je o najosjetljivijoj populaciji i zbog toga se nalazi na prioritetnom mjestu kada je u pitanju finasiranje iz budžeta opštine”, rekao je Mile Zlojutro načelnik opštine i dodao da će Skupština opštine na sledećem zasjedanju razmatrati Program socijalne zaštite za 2014. godinu.
Dušan Drljić načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu je pojasnio da će sredstva za boračke kategorije biti raspodijeljena u skladu sa Pravilnikom o dopunskim pravima boraca.
“Sredstva su namijenjena za plaćanje lijekova, prevoza učenika, liječenje oboljelih i plaćanje dijelova troškova sahrane, te za nabavku udžbenika, jednokratne novčane pomoći za žrtve Drugog svjetskog rata koje su do 1992. godine primale materijalno obezbjeđenje i druge”, rekao je Drljić.


Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi