V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.05.2014. - U Kozarskoj Dubici trenutno nema opasnosti od poplava
Iako je sistem zaštite od poplava u Kozarskoj Dubici u izrazito zapuštenom stanju, opasnosti od izlijevanja rijeka trenutno nema, potvrdio je to Ljubomir Marjanović zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica koji se danas u ovoj opštini sastao sa pomoćnikom ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Zoranom Kovačevićem i razgovarao o stanju na terenu.
Sanacija vodoprivrednih objekata u ovoj opštini poslednji put je izvršena prije 15 godina i obilnije padavine svaki put predstavljaju potencijalnu opasnost jer dolazi do porasta vodostaja rijeka, mjestimičnog izlijevanja iz korita i pojave površinskih voda.
“Kritičnih tačaka nema obzirom na padavine ovih dana. Sistem kompletne zaštite od poplava je u izrazito zapuštenom stanju, prije svega mislim na obodne kanale koji štite opštinu”, rekao je Marjanović.
On je podsjetio da je Kozarska Dubica ušla u projekat sanacije savskog i dijela unskog nasipa, crpne stanice u Glavincu kao i gornjeg i donjeg obodnog kanala, te izrazio očekivanje da će od ljeta krene sanacija kompletnog sistema odbrane Kozarske Dubice od poplava.
Pomoćnik ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Zoran Kovačević, koji je pored Kozarske Dubice, obišao kritične tačke u Prijedoru i opštinama Novi Grad, Kostajnica, Gradiška i Srbac je ocijeni da je u Kozarskoj Dubici situacija zadovoljavajuća u odnosu na druge opštine.
”Po informacijama koje imamo i po onome što smo vidjeli na terenu stanovništvo, stoka i materijalna dobra nisu ugroženi. Takođe smo informisani o stanju vodoprivrednih objekata i o poplavljenim poljoprivrednim površinama”, rekao je Kovačević.
On je podsjetio da je u Kozarskoj Dubici kritična tačka na području Mjesne zajednice Draksenić, te da će se pravo stanje vidjeti nakon prestanka padavina.
“Sigurno postoje određene štete i moraće doći do presijavanja zasijanih površina. U Kostajnici nije bilo ovakvih problema dok je u Novom Gradu jedan dio zasijanih površina zahvaćen poplavama. Mi ćemo pratiti situaciju i narednih dana, a stručne službe će u saradnji sa lokalnim zajednicama u narednom periodu doći do preciznih podataka po pitanju sanacije šteta i naknadno će se utvrditi koji oblici pomoći će se ustupiti”, rekao je Kovačević.
Sastanku u opštini Kozarska Dubica prisustvovali su načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tanja Burić i predstavnik preduzeća "Vode Srpske" Goran Vukotić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi