V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.07.2014. - Održana 20. redovna sjednica SO
Na dvadesetom redovnom zasjedanju Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojena je Informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama opštinskog parlamenta koje su održane u periodu od 27. decembra 2013. do 10. juna 2014.
“U tom periodu donesen je Statut opštine i Poslovnik o radu SO, 33 odluke, 13 rješenja, 29 zaključaka i dva Programa”, navedeno je u Informaciji.
Odbornici su usvojili Informaciju o privredi na području opštine u 2013. godine u kojoj se navodi da je izvještaj o godišnjem poslovanju podnijelo 130 preduzeća, zadruga i ustanova sa sjedištem registracije u Kozarskoj Dubici.
Najveći broj preduzeća registrovan je u oblasti trgovinske djelatnosti, a postoje i industrijska preduzeća koja su nosioci privrednog razvoja opštine i to iz oblasti otkupa i prerade sirovog mljieka, poljoprivredne proizvodnje, prerade sirovog pamuka, proizvodnje odjevnih predmeta, hemijske industrije i izrada proizvoda od papira.
Prema podacima iz godišnjeg obračuna za 2013. godinu od ukupno 130 preduzeća, dobit je ostvarilo 87 preduzeća u iznosu od 8. 505.127 KM, a gubitak je ostvarilo 42 preduzeća u iznosu od 2. 471. 905 KM.
U 2013. godini spoljnotrgovinska razmjena opštine ostvarena je u iznosu od 238.921 KM, a pokrivenost uvoza izvozom iznosi 119,2 odsto, dok se na Birou za zapošljavanje u Kozarskoj Dubici na dan 31.12.2013. godine nalazilo 3. 656 lica, od kojih 1854 lica aktivno traže posao.
Na ovom zasjedanju jednoglasno je usvojena Informacija o ostvarivanju prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite za period od 01. januara do 31. decembra 2013. godine.
Odbornici su, takođe, usvojili izvještaj o radu JZU Doma zdravlja „Kozma i Damjan“, nadzornih odbora preduzeća „Vodovod“ AD, i „Komunalac“ AD Kozarska Dubica, kao i Izvještaj o radu i materijalno-finansijskom poslovanju Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“ za 2013. godinu.
Osim toga, usvojeno je više odluka iz nadležnosti Odjeljenja za prostornu uređenje.
Ovo je poslednja sjednica Skupštine opštine prije ljetne pauze, a predsjednik Nebojša Milovčević je najavio da će naredno zasjedanje biti održano u prvoj polovini septembra.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi