V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.09.2014. - Opštinski zvaničnici obišli prvačiće
Opština Kozarska Dubica obezbijedila je poklon pakete sa školskim priborom za 152 učenika prvih razreda, a koje su im danas uručili opštinski zvaničnici.
”Opština je skromnim poklonom poželjela našim prvačićima sretan početak školovanja. Bez obzira na krizu u kojoj se svi nalazimo našim najmlađima treba pokloniti posebnu pažnju”, izjavio je načelnik opštine Mile Zlojutro koji je zajedno sa načelnikom Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Perom Karanom obišao osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić i “Sveti Sava”. On je naglasio da se i ove godine nastavlja dosadašnja praksa da djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije mogu ostvariti pravo na subvencionisanje troškova za nabavku udžbenika za osnovne i srednje škole u iznosu od 100 KM, a da se to pravo ostvaruje podnošenjem zahtjeva u Odjeljenju za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu opštine Kozarska Dubica.
Brane Miljatović direktor Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” je rekao da ove godine škola broji 88 učenika prvih razreda, što je za deset više u odnosu na prošlu godinu.
“U Osnovnoj školi "Sveti Sava" upisano je 38 prvačića koji su raspoređeni u dva odjeljenja”, rekao je direktor Milan Rajčević.
Mališane Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici obišli su i sretan početak rada poželjeli zamjenik načelnika opštine Ljubomir Marjanović i potpredsjednik Skupštine opštine Nenad Ličanin.
Božana Vukić direktor ove ustanove potvrdila je da su ove školske godine upisana 22 učenika u prve razrede.
Direktor Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" Senada Zlokapa rekla je da je ove godine upisan 131 učenik u prve razrede, a raspoređeni su u šest odjeljenja četvorogodišnjih škola. “Dobili smo dva razreda Gimnazije –Opšti smjer, i odjeljenja Ekonomskih, Poslovno – pravnih, Poljoprivrednih i Saobraćajnih tehničara", rekla je Zlokapa.
Svi direktori škola su naglasili da je sve spremno za početak nastave u smislu kadrovske i tehničke opremljenosti, uključujući prostorije i dvorišta ustanova.
U školskoj 2014./2015. godini u tri osnovne škole i Srednjoškolskom centru nastavu će u Kozarskoj Dubici pohađati oko 2.200 učenika.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi