V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.09.2014. - Vodostaj Une u padu
Vodostaj Une jutros je iznosio 434 centimetra i u odnosu na juče niži je za pet do 10 centimetara, a rijeka Sava raste do dva centimetra na sat, potvrdio je šef Odsjeka Civilne zaštite Đuro Trubarac.
„Una više ne prijeti gradskom području, od Novog Grada i Prijedora do naše opštine vodostaji rijeka su u padu“, rekao je Trubarac i naglasio da se od juče intezivno radi na utvrđivanju unskog nasipa u Čuklincu.
On je rekao da je juče ovdje dopremljeno 3.700 vreća sa pijeskom i da je većina od toga sinoć upotrebljena za utvrđivanje tog dijela nasipa.
"Vodostaj Save jutros je bio 876 centimetara i rastao je do dva centimetra na sat, a problem bi mogao da predstavlja vodni talas koji se očekuje sutra", ocijenio je Trubarac.
Zbog toga su na ovom terenu danas bili načeknik opštine Mile Zlojutro i savjetnik premijera Republike Srpske za vanredne situacije Momir Zec.
Istu lokaciju obišli su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić i v.d. direktora Republičke uprave Civilne zaštite Veseljko Elez.
Oni su potvrdili procjene opštinskih nadležnih službi da bi u slučaju rasta vodostaja Save ovo mjesto moglo da bude kritično, te da će u tom slučaju reagovati nadležne službe koje su u pripravnosti.
Svi putni pravci na području opštine su prohodni, a na magistralnom pravcu Kozarska Dubica-Kostajnica u mjestu Špilja, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi