V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.12.2014. - Inicijativa o sukcesivnoj isporuci drvnih sortimenata
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro prisustvovao je danas sastanku u Prijedoru koji je organizovao gradonačelnik Marko Pavić s ciljem razmatranja inicijative za sklapanje ugovora o sukcesivnoj isporuci šumskih drvnih sortimenata za 2015. godinu.
Na sastanku su, takođe, prisustvovali načelnici opština Novi Grad i Krupa na Uni, kao i vlasnici drvoprerađivačkih preduzeća Klastera "DRVO-PD".
Ovom prilikom donesen je jednoglasan zaključak da, u skladu sa Zakonom o šumama Republike Srpske, ne bi trebalo da više od 20 odsto drvnih sortimenata odlazi sa područja Šumskog gazdinstva "Prijedor", jer drvoprerađivači ove regije ne dobijaju dovoljno sirovine za rad.
Drvoprerađivači su iznijeli podatak da je do sada više od 40 odsto najvažnije drvne sirovine sa ovog područja odlazilo van područja Šumskog gazdinstva `Prijedor`, dok su predstavnici lokalnih vlasti ove regije iskazali zainteresovanost da što više drvne sirovine ostane na području regije i da se tako podstiču drvoprerađivači sa područja lokalnih zajednica kojima rukovode.
Zaključak ovog sastanka je da se pokrene inicijativa kod Agencije za šume i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da se izvrši reorganizacija u preduzeću "Šume Srpske", jer "dosadašnja centralizacija ne podstiče lokalni industrijski razvoj.Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi