V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.12.2014. - Novogodišnji prijem za preduzetnike i direktore javnih ustanova i preduzeća
Opštinsko rukovodstvo upriličilo je danas novogodišnji prijem za preduzetnike i direktore javnih ustanova i preduzeća, te predstavnike udruženja građana, sportskih i omladinskih organizacija sa područja opštine. Obraćajući se gostima u svečanom ambijentu povodom završetka kalendarske godine predstavnici opštinske vlasti poželjeli su im dobro zdravlje, sreću i uspješno poslovanje u godini koja dolazi.
Načelnik opštine Mile Zlojutro rekao je da se privreda u Kozarskoj Dubici ne razlikuje mnogo u odnosu na privredu u BiH, ali da su privrednici ove opštine po nekim parametrima bolji u odnosu na opštine u okruženju.
“Vremena su stvarno teška i zavidna je situacija da oni mogu uopšte poslovati, a posebno poslovati sa dobiti. Kada je u pitanju zapošljavanje i ove godine je nastavljen trend rasta i u odnosu na prethodnu godinu manji je broj ljudi koji na Birou za zapošljavanje traže posao”, rekao je načelnik Zlojutro i dodao da Opštinsko rukovodstvo ne može time biti zadovoljni jer su to mali pomaci.
On je podsjetio da je po pitanju saradnje opštine i privrede u 2014. godini formiran Privredni savjeti kako bi se uspostavila bolje komunikacija, s ciljem bolje konkurentnosti privrede i otvaranja novih radnih mjesta.
“Kozarska Dubica je zadržala stanje od ranije da daleko više izvozi robu nego što uvozi, iako su i tu malo lošiji rezultati zbog ulaska Hrvatske u EU i neki naši proizvođači više ne mogu da izvoze svoje proizvode na teritoriju te države”, rekao je Zlojutro.
On je izrazio nadanje da će godina koja dolazi razriješiti mnoga pitanja koja trenutno otežavaju rad kako privatnih tako i javnih preduzeća.
“Nadam se da će se u narednoj godini riješiti mnogo toga barem na državnom nivou. Očekujemo da se desi promjena i sa Graničnim prelazom u našem gradu, što je izuzetno značajno za ljude koji se bave trgovinom. Mi ćemo učiniti sve, kao što činimo cijelo ovo vrijeme, da pomognemo ljudima koji se bave privredom”, rekao je Zlojutro.
Pored načelnika opštine Mile Zlojutra i predsjednika Skupštine opštine Nebojše Milovčevića sa direktorima privatnih i javnih preduzeća danas su razgovarali i razmijenili mišljenja o poslovnom ambijentu i planovima za buduće poslovanje i njihovi zamjenici Ljubomir Marjanović i Nenad Ličanin.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi