V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.04.2015. - Za mjesec dana snabdijevanje grada vodom sa novog izvorišta
U opštini Kozarska Dubica kraju se privodi prva, od ukupno tri faze radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodnog sistema sa izvorišta Komlenac.
Prilikom obilaska lokacije Jezerine na kojoj je izgrađen rezervoar, potvrdili su to načelnik opštine Mile Zlojutro i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tanja Burić i najavili da će za mjesec biti uspostavljano snabdijevanje grada vodom sa ovog izvorišta.
Prema riječima načelnika resornog Odjeljenja Tanje Burić izgrađeni objekti i tehnički uređaji su sada u testnoj fazi.
„U prvoj fazi projekta izvršena sanacija bunara B1 i B3 na izvorištu Komlenac, izgrađeni rezervoari na Jezerinama i Krivdića brdu, te potisni glavni cjevovodi. Izvođač radova je češki Konzorcijum "OHL ŽS" u saradnji sa preduzećem "Niskogradnja“ iz Laktaša, a realizacija ove faze projekta počela je 1. juna 2013.godine i koštala 4. 200,000 KM“, rekla je Burićeva i dodala da je za drugu fazu izgradnje vodovodnog sistema Komlenac, koja podrazumijeva rekonstrukciju gradske vodovodne mreže u toku proces izbora izvođača, a počele su i pripreme za treću fazu projekta.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je rekao da je bitno naglasiti da radovi koji su preostali do završetka prve faze izgradnje vodovodnog sistema Komlenac ne zavise od vremenskih uslova, koji su bili i glavni razlog što ova faza radova nije okončana u septembru prošle godine.
On je rekao da će narednih mjesec dana biti sasvim dovoljno da se završe preostali poslovi i da se napokon uspostavi snabdijevanje grada vodom sa izvorišta Komlenac.
U Republici Srpskoj 22 lokalne zajednice, među kojima je opština Kozarska Dubica imaju potpisane ugovore sa Vladom Republike Srpske i Evropskom investicionom bankom o učešću u projektu "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske".
Ukupna vrijednost ovog projekta koji ima za cilj osiguranje neophodnog kvantiteta i kvaliteta vode u Kozarskoj Dubici iznosi šest miliona evra.
Finansijsku konstrukciju čine tri miliona evra kredita Evropske investicione banke, 1,9 miliona evra bespovratnih sredstva Evropske unije koja su odobrena, i 1,1 milion evra predinvesticija i tekućeg finansiranja opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi