V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.06.2015. - U Knežici služen parastos za 224 poginula borca iz Kozarske Dubice
Kod spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, u Knežici je danas služen parastos i položeni vijenci u pomen na 224 stradala borca Vojske Republike Srpske iz Kozarske Dubice.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić izjavio je da ta organizacija ove godine obilježavanju Vidovdana posvetila posebnu pažnju.
"Ove godine je 20 godina od utemeljenja i stvaranja Republike Srpske, zato smo i Vidovdanu posvetili posebnu pažnju i u dva dana aktivnosti obišli sva grobna mjesta poginulih boraca na području naše opštine, položili pomen ružu, zapalili svijeće i poklonili se, jer su oni dali živote za opstanak svog naroda i njima najviše dugujemo", izjavio je Ćibić.
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da je Vidovdan simbol mnogih stradanja i važnih događaja u srpskoj istoriji.
On je u ime Boračke organizacije Republike Srpske čestitao Vidovdan svim borcima 11. dubičke brigade i narodu Dubice na ogromnom doprinosu u stvaranju Republike Srpske.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro istakao je da je srpskom narodu i danas potrebno jedinstvo kakvo je iskazano tokom rata.
U povodu obilježavanja Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske, vijence kod spomen-obilježja u Knežici položili su načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, zamjenik načelnika Dragan Jaćimović,predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, delegacija opštinske Boračke organizacije, članovi ravnogorskog prokreta, KUD-a "Knešpolje" i drugi pojedinci.
Parastos poginulim borcima Odbrambeno-otadžinskog rata služio je paroh knežički Željko Jevđenić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi