V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.08.2015. - Održan konsultativni sastanak sa vlasnicima ugostiteljskih objekata
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i zamjenik načelnika Dragan Jaćimović inicirali su sastanak sa vlasnicima ugostiteljskih objekata u užem gradskom području, koji je danas održan u prisustvu komanira Policijske stanice Kozarska Dubica Sretoje Vujanovića i načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslava Tice.

Na sastanku je razmatrana bezbjednost građana u i oko ugostiteljskih objekata, uključujući i probleme koje se u periodu ljetne sezone javljaju u vezi sa radnim vremenom ugostiteljskih objekata i dozvoljenim nivoom buke.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je cilj sastanka usklađivanje interesa lokalne zajednice i ugostitelja, uvažavajući ekonomske interese vlasnika objekata i interese građana, njihovu bezbjednost i poštovanje javnog reda i mira.

Zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović izjavio je da se Kozarska Dubica polako, ali sigurno pretvara u turistički grad, naročito tokom ljetne sezone.

"Tome u velikoj mjeri doprinose ugostitelji, a naš zajednički cilj, na kome još treba da radimo, jeste lijep opšti utisak koji iz Kozarske Dubice trebaju da ponesu naši gosti da bi se opet vraćali", izjavio je Jaćimović.

Na sastanku informativno-konsultativnog karaktera vlasnici ugostiteljskih objekata iznijeli su svoje probleme i prijedloge, koji bi u narednom periodu doprinijeli unapređenju rada ugostitelja u skladu sa zakonskim propisima i interesima stanovnika užeg gradskog područja.

Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Sretoja Vujanović potvrdio je da su policijskim organima u posljednjih petnaestak dana upućene prijave građana koje se uglavnom odnose na nepoštovanje odredbi o dozvoljenom nivou buke iz ugostiteljskih objekata, te istakao obavezu pripadnika policije na postupanje u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica izjavio je da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata u ljetnoj sezoni najfleksibilnije u regionu, što je, uz poštovanje drugih propisa koji regulišu bezbjednost građana i javni red i mir, u opštem interesu lokalne zajednice.

Učesnici sastanka istakli su potrebu saradnje i kontinuiranog zajedničkog rada na unapređenju primjene regulative u oblasti ugostiteljstva uz fleksibilan i korektan odnos, koji zadovoljava interese građana.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi