V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.08.2015. - DONACIJA DUBIČKOM „MERHAMETU“
Dubički „Merhamet“ je od organizacije „Islamic Help“ iz Velike Britanije dobio pomoć u iznosu od 4 hiljade i 800 maraka, na osnovu čega će se osigurati finansiranje Narodne kuhinje „Život“ do kraja godine.
„Sredstva su obezbijeđena posredstvom Udruženja „Svitanje“ iz Sarajeva kroz projekat, a proces je trajao nekoliko mjeseci“, rekao je Jasmin Spahić predsjesnik Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ i naglasio da će zahvaljujući ovim sredstvima biti osiguran nastavak rada kuhinje i dnevni obrok za 72 korisnika Narodne kuhinje Život“.
Na godišnjem nivou je neophodno 50 hiljada maraka za funkcionisanje Narodne kuhinje, a sredstva se obezbjeđuju uz pomoć Opštine Kozarska Dubica, Vlade RS, brojnih donatora i uz pomoć dobrih ljudi.
„Opština Kozarska Dubica na godišnjem nivou na račun društva uplati sredstva od 1000 do 5000 maraka u skladu sa mogućnostima ali pomoć daje i u vidu donacije hljeba na godišnjem nivou u vrijednosti od 10 hiljada maraka, kao i tehničke pomoći za izradu projekata“, rekao Miroslav Tica načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti koji je danas sa saradnicim posjetio „Merhamet“ i dodao da je u planu proširenje saradnje sa ovim udruženjem koje je kroz svoj rad pokazalo da to zaslužuje.
Narodna kuhinja „Život“ je osnovana 2012. godine i tada je imala 25 korisnika, danas ih broji 72 i taj broj bi bio veći ali u skladu sa finansijskim sredstvima obezbjeđuju se 72 obroka.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi