V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.09.2015. - „SEPTEMBARSKI DANI ODBRANE“
Organizacioni odbor za „Septembarske dane odbrane“ kojim predsjedava načelnik opštine Mile Zlojutro utvrdio je danas datume održavanja komemorativnih, kulturnih i sportskoh manifestacija povodom obilježavanja 20 godina od odbrane grada od agresije hrvatske regularne vojske.
U agrasiji hrvatske vojske 18. i 19. septembra 1995. godine na području zapadno-krajiških opština, odnosno na teritorije opština Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica, ubijena su 104 lica, od kojih 54 civila i 50 pripadnika oružanih snaga Republike Srpske.
U znak sjećanja na ove događaje opština svake godine organizuje više manifestacija.
Ovogodišnje obilježavanje „Odbrane“ obaviće se pod sloganom „Srce jače od čelika“, a u Kozarskoj Dubici će početi u nedjelju, 6. septembra, kada će se u Sportskoj dvorani upriličiti rukometni turnir u čast i znak sjećanja na majora Milana Tepića.
Sljedeći događaj u okviru „Septembarskih dana“ biće otkrivanje i osvećenje spomen-obilježja u Bjelajcima, a koje je podignuto u čast 18 poginulih boraca. Isti dan upriličiće se i memorijalni turnir „Zoran Bulić Zoki“ kao znak sjećanja na pogibiju policajca Zorana Bulića.
Kao i proteklih godina u četvrtak, 17. septembra, u svim školama, za učenike devetih razreda osnovnih i 3.-e i 4.-e razrede Srednje škole, održaće se istorijski čas o dešavanjima septembra 1995. godine.
Centralna svečanost povodom obilježavanja 20 godina od „Odbrane zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije“ biće organizovana u Kozarskoj Dubici u petak, 18. septembra, a dan kasnije 19. septembra obaviće se pomen i parastos u Donjoj Gradini kod spomen-ploče za poginulog policajca Zorana Bulića. Na ovom mjestu je i završena agresija hrvatske vojske.
Tradicionalna „Školska biciklijada“ biće organizovana po 13. put 21. septembra, gdje se očekuje 150 učesnika, dok će Dan 11. dubičke brigade biti obilježen 26. septembra.
Obilježavanje septembarskih dana i ove godine će završiti polaganjem cvijeća na porodičnu grobnicu u znak sjećanja na majora Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić, koji je prije 24. godine, 29. septembra, u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku poginuo tako što je diga u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.
Za ovaj junački podvig major Tepić je odlukom Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije posthumno odlikovan Ordenom narodnog heroja.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi