V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.11.2015. OPŠTINSKA BORAČKA ORGANIZACIJA OBILJEŽILA KRSNU SLAVU
Predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić izjavio je danas da je ova organizacija, i 20 godina nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma, svjesna svog značaja i uloge kao faktora stabilnosti i jedinstva na svim nivoima organizovanja Republike Srpske.
U ime Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica, Ćibić je danas čsetitao krsnu slavu organizacije - Mitrovdan, svim borcima i boračkoj populaciji opštine.
"Želim svako dobro njima i njihovim porodicama, jer su dali veliki doprinos u stvaranju mira na ovim prsotorima i stvaranju Republike Srpske, učestvovali i dali svoje živote čuvajući narod i ove prostore u teškom otadžbinskom ratu", izjavio je Ćibić.
On je naglasio da su borci i boračka populacija svjesni trenutka i teške ekonomske sitacije u Republici Srpskoj.
"Taj momenat treba prevazići jedinstvom svih koji žive na ovim prostorima i težiti da napredujemo ka boljoj budućnosti, da borci budu zadovoljniji svojim statusom i položajem", rekao je Ćibić.
On je dodao da predstoji period određenih promjena i mjera, koje će Boračka organizacija preduzeti da bi se to postiglo.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je krsna slava Boračke organizacije prilika da se prisjetimo svih naših poginulih saboraca, a onda i uloge Boračke organizacije u poslijeratnom periodu u smislu iniciranja zakona koji bi poboljšali položaj boračke populacije.
"To, po mojoj ocjeni, nekada ide bolje, nekada lošije, ali je Boračka organizacija ipak, kroz sve ove godine opravdala svoje postojanje i ja im ovom prilikom čestitam krsnu slavu i želim uspješan dalji rad", izjavio je Zlojutro.
Obilježavanje Mitrovdana-krsne slave Boračke organizacije, u Kozarskoj Dubici počelo je služenjem svete liturgije u Spomen-hramu Svete Petke, a zvaničnici su zatim položili cvijeće kod spomen ploče sa imenima svih poginulih boraca opštine.
Slavski obred i ručak održan je u Svetosavkom domu u Kozarskoj Dubici, a pored opštinskih zvaničnika i članova Opštinske boračke organizacije, obilježavanju Mitrovdana prisustvovali su i poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Darko Banjac i Perica Bundalo.
Tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, u raznim jedinicama Vojske Republike Srpske učestvovalo je oko 6000 boraca iz Kozarske Dubice. Do kraja rata, poginula su 224 borca iz ove opštine, uglavnom pripadnici 11. dubičke pješadijske brigade, a oko 600 boraca ostvarilo je status ratnih vojnih invalida.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi