V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.01.2016. - SVETOSAVSKA AKADEMIJA U DOMU KULTURE
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici sinoć je održana tradicionalna Svetosavska akademija, čiji sadržaj je činio dramski prikaz legende iz djetinjstva Rastka Nemanjića i muzički program koji su izveli učenici svih obrazovnih ustanova u našoj opštini.
"Osnovna škola `Sveti Sava` domaćin je ovogodišnje Svetosavske akademije, kojom sve obrazovne ustanove u Kozarskoj Dubici obilježavaju školsku slavu posvećenu najvećem srpskom svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi", rekao je direktor te škole Bogdan Marelj. On je dodao da su u pripremi programa Svetosavke akademije učestvovali učenici svih osnovnih škola u Kozarskoj Dubici, te učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla", kao i polaznici Osnovne muzičke škole ''Branko Smiljanić''. Nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ "Sveti Sava" Nevzeta Marin rekla je da učenici rado učestvuju u pripremi i programu Svetosavske akademije, koja je postala tradicija u Kozarskoj Dubici.
"Već od početka školske godine počinjemo sa prikupljanjem materijala, razgovaramo i pripremamo program akademije, a ove godine smo pripremili dramski prikaz legende o Svetom Savi iz perioda njegovog djetinjstva", navela je Marinova. Ona je dodala da predstava nosi naziv "Zlatno jagnje", jer se Sveti Sava u djetinjstvu bojao vukova, ali mu se uz božiju pomoć ukazalo zlatno jagnje, koje ga je ohrabrilo da prevlada svoj strah. Marinova je naglasila da su učenicima OŠ "Sveti Sava" u pripremu programa pomogli učenici OŠ "Majka Knežopoljka", "Vuk S. Karadžić", a da su u program akademije uključeni i učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla". Nastavnik muzičke kulture u OŠ "Sveti Sava" Igor Ćibić izjavio je da dramski dio programa Svetosavke akademije upotpunjuje hor te i OŠ "Vuk Stefanović Karadžić", nastup solo izvođača na gitari Emilije Arsenić i solo glas učenice Marije Gajić.
U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Kozarskoj Dubici večeras je organizovan Svetosavski bal, koji okuplja prosvjetne radnike iz naše opštine i njihove goste.
''Ovu priredbu organizujemo niz godina, a to je manifestacija na kojoj se druže, razgovaraju i razmjenjuju iskustva dubički prosvjetari'', kazao je Mile Zeljić, predsjednik ''Prosvjete'. Danas će, na praznik Svetog Save u školama biti organizovane priredbe i slavski obredi. Svetosavskoj akademiji u Kozarskoj Dubici prisutvovali su brojni građani, prosvjetni i kulturni radnici, vjerski i opštinski zvaničnici.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi